قالب های فارسی وردپرس 25

این وبلاگ جهت دسترسی آسان شما عزیزان به قالب های برتر وردپرس به صورت فارسی تدوین و راه اندازی شده است.

قالب های فارسی وردپرس 25

این وبلاگ جهت دسترسی آسان شما عزیزان به قالب های برتر وردپرس به صورت فارسی تدوین و راه اندازی شده است.

استخراج کربن دی اکسید از هوا؛ فناوری جدید و مقرون به صرفه برای تولید سوخت

به تازگی فناوری جدیدی که دی اکسید کربن را از هوا جذب می‌کند، با حمایت و استقبال قابل توجه شرکت‌های بزرگ تولید سوخت‌ فسیلی مواجه شده است. شرکت Carbon Engineering در بریتیش کلمبیای کانادا اثبات کرده که می‌توان با روشی مقرون به صرفه، دی اکسید کربن را از هوا استخراج کرد.

در حال حاضر سه شرکت شه‌وران، آکسیدنتال و شرکت بی اچ پی که از غول‌های صنعت زغال سنگ به شمار می‌آید مبلغ ۶۸ میلیون دلار در این فناوری جدید شرکت Carbon Engineering سرمایه‌گذاری کرده‌اند و احتمالا در آینده‌ای نزدیک شاهد پیوستن شرکت‌های بیشتری به صف سرمایه‌گذاران این فناوری نوظهور خواهیم بود.

هم‌اکنون تعدادی از بزرگترین شرکت‌های علمی دنیا برای توسعه فناوری استخراج کربن از هوا در حال تلاش هستند. شرکت سوئیسی "کلایم ورکس" از جمله آن‌هاست که تأسیساتی برای این کار طراحی کرده و از دی اکسید کربن به دست آمده برای افزایش تولید سبزیجات استفاده می‌کند.

جذب دی اکسید کربن از هوا

شرکت Carbon Engineering می‌گوید که می‌تواند هر تن از این گاز را صرفا با ۱۰۰ دلار هزینه از هوا استخراج کند. این شرکت کانادایی ادعا می‌کند که با سرمایه‌گذاری جدید قصد احداث اولین تأسیسات تجاری خود برای این کار را دارد که به لطف آن‌ها قادر خواهد بود سالانه قریب به یک میلیون تن دی اکسید کربن را از هوا خارج سازد.

فرآیند مهندسی کربن شامل مکیدن هوا و به دام انداختن آن در محلول‌هایی شیمیایی است که دی اکسید کربن را خارج می‌کنند. پالایش بیشتر باعث می‌شود که این گاز به شکل قابل استفاده به عنوان سوخت در بیاید.

به ادعای شرکت Carbon Engineering، از این کربن دی اکسید می‌توان برای تولید نفت خام مصنوعی نیز استفاده کرد. جنی مکاهیل یکی از مسئولان شرکت درباره این فناوری می‌گوید: «سوختی که ما تولید می‌کنیم هیچ گوگردی ندارد، بلکه از زنجیره‌هایی خطی تشکیل شده که در مقایسه با سوخت‌های سنتی آلودگی کمتری دارند. این سوخت می‌تواند در کامیون‌ها، اتومبیل‌ها و هواپیماهای جت مورد استفاده قرار بگیرد.»

اگر چه بعضی فعالان محیط زیستی به فناوری استخراج مستقیم دی اکسید کربن از هوا دیدگاه مثبتی دارند، اما بعضی دیگر نگرانند که این روش از دور خارج کردن سوخت‌های فسیلی را به تأخیر بیاندازد. در واقع ممکن است این فناوری، چنین تصوری را میان مردم به وجود آورد که دیگر نیازی به کاستن از تولید دی اکسید کربن خود ندارند.

با این حساب باید منتظر ماند و دید که استفاده از این فناوری، تا چه حد در دنیا فراگیر خواهد شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.